Minden évben van legalább három alkalom, amikor elő kell rukkolnunk egy frappáns ajándék ötlettel szeretteink számára. Nem is olyan könnyű megugrani ezt a kihívást, vagy mégis?!

Születésnap, évforduló…

Minden évben van legalább három alkalom, amikor elő kell rukkolnunk egy frappáns ajándék ötlettel szeretteink számára. Karácsony, születésnap, névnap, na meg aztán persze ott vannak az évfordulók, anyák napja, a ballagások, és a lista szinte végtelen.
Mindig nagyon irigyeltem azokat az embereket, akik kellő kreativitással tudnak hozzáállni az ajándék vásárlás feladatához, azokat, akik pedig saját kezükkel képesek alkotni valamit, egyenesen csodáltam. Mivel én sosem tartoztam az ügyes kezű kreatív emberek csoportjába, maradt a vásárlás, és a vele járó gyakori fejfájás.

Tudtad?

Az anyák napja, bár nemzetközi ünnep, nem mindenhol ugyanakkor tartják: a legtöbb országban május második vasárnapjára esik, de több helyen is május első vasárnapján ünneplik. Norvégiában viszont február második vasárnapja, míg Argentínában október harmadik vasárnapja az anyák ünnepe. Magyarországon 1925-ben tartották az első anyák napi megemlékezést, 1928-ban pedig már a hivatalos emlékek közé tartozott.

A leghíresebb teória a Valentin nappal kapcsolatban II. Claudius császár nevéhez köthető, aki megtiltotta a római férfiak számára, hogy házasságot kössenek háborús időben. Szent Bálint azonban akarata ellenére, a háta mögött összeadta a házasulni vágyó fiatalokat. Amikor ezen rajtakapták, előbb börtönbe zárták, majd kivégezték. Halála előtt levelet írt a börtönőr lányának, melyet a ˝A te Valentinod˝ mondattal zárt.

˝Az ajándék annyit ér, amennyi szeretettel kiválasztották.˝-tartja a mondás.

Nem könnyű feladat kiválasztani a megfelelőt, mert persze mind szeretnénk, ha stílusos is lenne, meg hasznos is, ha tükrözné, hogy ismerjük az illetőt, aki kapja, és persze nem utolsó sorban, jó lenne, ha egyedi dolgot sikerülne választani. A lecke fel van adva és hát van néhány nehezítő körülmény is: például ha az ajándékozott férfi, vagy nő… Ha esetleg idős, vagy ha fiatal. Ha a kapcsolatunk új, és még nem ismerjük eléggé, vagy ha már nagyon jól ismerjük, éppen ezért lelőttük az összes jó ötletünket már…

Az ajándék ˝olyan dolog˝, amelynek önmagában nincs jelentősége, abban az időben kap igazán értelmet, amikor a kiválasztásnál elképzeljük a másik örömteli, boldog arcát.

A Dog n more ajándéktárgyaival nem lehet mellélőni!

mit vegyek neki dognmore
dogNmore

Ki ne örülne egy meglepetésnek, amin a kis kedvence látható, ráadásul kiváló minőségben megrajzolva?

Ezekkel az ajándéktárgyakkal nem lehet hibázni. Még a legerősebbeket is meghatja egy póló, egy óra, vagy bögre, amin kedvenc kutyusa vagy cicája, de akár bármilyen más kisállata pózol. Sőt, akkor is kiváló meglepetés, ha ajándékozottunknak nincs kedvence, mert mondjuk sajnos már elment, de még van egy kép róla, ami segítségével emléktárgyat készíttethetünk neki. De ha szenvedélyesen szereti valamelyik fajtát, mondjuk egy vizsla- vagy agárrajongóval van dolgunk, akkor is örömet okozhatunk vele. A lehetőségek száma tehát végtelen, csak el kell engednünk a fantáziánkat, és megtalálni a legmegfelelőbb darabot az igen széles kínálatból.